Shopping , Τα καλύτερα της Κύπρου

Καθαρά Δευτέρα: Πώς λειτουργούν καταστήματα, mall, φούρνοι και σουπερμάρκετ

Τι είναι ανοιχτό σήμερα

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2024

Φούρνοι, μίνι μάρκετ, ιχθυοπωλεία και ζαχαροπλαστεία παραμένουν ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα, καθώς επίσης και όλα τα σουπερμάκετ, με κάποιες, ωστόσο, υπεραγορές να λειτουργούν με μειωμένο ωράριο.

Για παράδειγμα, όλα τα καταστήματα των υπεραγορών ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τις 14:00, ενώ οι Υπεραγορές Alphamega, LIDL, Αθηαινίτης και Papantoniou θα εργαστούν με κανονικό ωράριο λειτουργίας. Παράλληλα, η υπεραγορά ΜΕΤΡΟ θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές μέχρι τις 13:30.

Μιλώντας στο Economy Today ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ), Μάριος Αντωνίου, επεσήμανε πως σύμφωνα με τη νομοθεσία όλα τα γενικά καταστήματα δικαιούνται σήμερα να παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο το εάν θα εργαστούν, καθώς και το ωράριο λειτουργίας τους είναι στην ευχέρεια των ιδιοκτητών. Επίσης, φούρνοι και ιχθυοπωλεία που εμπίπτουν στα ειδικά καταστήματα λειτουργούν κανονικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους Νόμο, τα γενικά καταστήματα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα. Ωστόσο, αναμένεται πως τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση κατά κύριο λόγο τους φούρνους και τις υπεραγορές, θα παραμείνουν κλειστά, ενώ όσοι εργαζόμενοι εργαστούν σήμερα, θα πρέπει να αποζημιωθούν με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας.

"Το αδιαχώρητο"
Ο κ. Αντωνίου σημείωσε πως φούρνοι και υπεραγορές έχουν την τιμητική τους, χαρακτηρίζοντας τη φετινή κινητικότητα ως πάρα πολύ καλή. "Ο Κύπριος καταναλωτής, παρά τις όποιες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει εν μέσω πιέσεων και ακρίβειας, θα φροντίσει να υπάρχουν τα πάντα, όλα εκείνα που συνθέτουν το τραπέζι της σαρακοστής". Υπογράμμισε επίσης, πως "χθες γινόταν το αδιαχώρητο στις υπεραγορές", εκτιμώντας πως και σήμερα η κίνηση θα είναι αυξημένη μέχρι και το μεσημέρι, οπόταν και ο κόσμος θα προχωρήσει με το καθιερωμένο του τραπέζι.

Τι ισχύει με τα Malls
Το Check In Cyprus επικοινώνησε με τα 7 μεγαλύτερα mall της Κύπρου και καταγράφει πώς θα λειτουργήσουν την Καθαρά Δευτέρα.

To Nicosia Mall τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, ημέρα της Καθαράς Δευτέρα (και δημόσια αργία) τα γενικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι καφετέριες, τα εστιατόρια και οι χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν από τις 12.00-23.00. Επίσης η υπεραγορά Αθηαινίτης, θα λειτουργεί από τις 08.30 μέχρι τις 13.00.

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στο Τhe Mall of Cyprus οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τo arcade και ο κινηματογράφος θα είναι ανοιχτά κανονικά, ενώ ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ θα είναι ανοιχτός μέχρι τις 2 μ.μ. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Στo Μall of Egkomi τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου, οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τo arcade θα είναι ανοιχτά κανονικά, ενώ ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ θα είναι ανοιχτός μέχρι τις 2 μ.μ. Τα καταστήματά θα είναι κλειστά.

Το My Mall LIMASSOL θα είναι ανοιχτό την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, ωστόσο θα λειτουργούν μόνο τα εστιατόρια και η ψυχαγωγία.

Το Metropolis Mall at Larnaca την αργία της Καθαράς Δευτέρας θα μας υποδέχεται μόνο για καφέ και φαγητό στα εστιατόριά του και ψυχαγωγία. Τα καταστήματά του θα παραμείνουν κλειστά. Η υπεραγορά θα λειτουργήσει.

Στο Kings Avenue Mall της Πάφου την Καθαρά Δευτέρα, τα καταστήματα του Kings Avenue Mall Paphos θα παραμείνουν κλειστά. Η υπεραγορά ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ θα λειτουργήσει από τις 9:00 μέχρι τις 14:00. Τα εστιατόρια*, οι καφετέριες, το Players Arcade και το K-Cineplex θα λειτουργήσουν κανονικά και θα σας περιμένουν!

Το σύγχρονο εμπορικό πάρκο της Κύπρου, το Neo Plaza, την Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, αλλά τα καφέ και ο παιχνιδότοπος θα παραμείνουν ανοικτά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close